Το Μουντιάλ της φτώχειας

Δεν ξέρω αν ο τίτλος είναι σκληρός ή άδικος. Διαβάζοντας τον διεθνή τύπο αυτό ήταν που αποκόμισα πάντως. Ο βραζιλιάνικος λαός αντιδρά στον πακτωλό χρημάτων που δίνονται για τις ανάγκες του μουντιάλ και διαδηλώνει στους δρόμους με κεντρικό τους σύνθημα «Χτίστε σχολεία κι όχι στάδια».

Είναι ντροπιαστικό στο βωμό ενός οποιουδήποτε θεάματος (μουντιάλ, ολυμπιακοί αγώνες, κτλ) να ξεχνάμε τον παράγοντα άνθρωπο. Η Βραζιλία δεν είναι μόνο το φυσικό περιβάλλον, τα στάδια ή τα κτίρια είναι πάνω και πέρα από όλα οι άνθρωποι της. Ο λαός της Βραζιλίας πεινάει και ξέρει πως αν πεινάει σήμερα μία φορά αύριο θα πεινάει δύο. Η φτώχεια και η περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι αυτό που οδηγεί τον λαό της Βραζιλίας να αντιδρά.

Δεν έχω να πω πολλά για πράγματα που θεωρώ αυτονόητα. Μόνο όταν οι άνθρωποι δεν πεινάνε πρέπει οι αριθμοί να ευημερούν… και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

21 Graffiti από τους δρόμους της Βραζιλίας.

brasil1 brasil2 brasil3 brasil4 brasil5 brasil6 brasil7 brasil8 brasil11 brasil12 brasil13 brasil14 brasil15 brasil16 brasil17 brasil18 brasil20 brazil01 brazil02 brazil03 briti2 eikona_arthrou

Το Κλειδί της Σκέψης -www.tokleidi.com

Πηγή για τις εικόνες: www.circoviral.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com