Γιουσουφάκια

Pasades

Σε συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (δεν νομίζω πως είναι τυχαίο το επίθετο του) στους Financial Times αποκαλύπτει ότι τον πίεζαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ζητήσει από τους Ευρωπαίους νέο «κούρεμα» του χρέους. Όταν το είπε τελικά στον Σόιμπλε αυτός του είπε «Γιάννη…, ξέχνα το».

Ο Αντώνης Σαμαράς με την ιδιότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού είπε στην ομιλία του για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Η Ελλάδα πέρασε απίστευτες δυσκολίες, έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένας ευρωπαϊκός λαός από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το έκανε συντονισμένα με την βοήθεια της Ευρώπης για να έχουν οι επόμενες γενιές, ελπίδα.»

Έχει γίνει πια τόσο εξόφθαλμη η αλήθεια που μέχρι και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών παραδέχονται το πόσο φτωχοί και υπόδουλοι είμαστε. Οι κυβερνήσεις του Πασοκ και της Νέας Δημοκρατίας που αυτές είναι υπαίτιες για την κατάστασή της χώρας και αυτές από κοινού οδήγησαν στην χρεωκοπία και βύθισαν στην φτώχεια και την ανέχεια τον ελληνικό λαό ισχυρίζονται πως θα δώσουν ελπίδα στις επόμενες γενιές. Δηλαδή από όλες αυτές τις θυσίες και τις απώλειες του ελληνικού λαού οι επόμενες γενιές θα κερδίσουν ελπίδα. Όχι εργασία, όχι κοινωνική πρόνοια, όχι δικαιοσύνη, όχι ασφάλεια, όχι καλύτερους μισθούς, αλλά θα έχουν την ελπίδα για όλα αυτά.

Και μην τρώτε το παραμύθι πως φταίνε οι Γερμανοί ή γενικότερα οι δανειστές για όλα αυτά. Αυτοί κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα τα δικά τους και τους λαού τους. Οι πολιτικοί οι δικοί μας προδίδουν και εξαθλιώνουν το λαό τους. Και μην τρώτε ούτε το δεύτερο παραμύθι πως φταίει ο λαός που τους ψηφίζει. Ο λαός ψηφίζει αυτά που του υπόσχονται πως θα κάνουν όχι αυτά που τελικά κάνουν. Ο Σαμαράς πήρε αυτό το ποσοστό λέγοντάς πως θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο και έχοντας εξαγγελίες τύπου Ζάππειο 1, Ζάππειο 2 κτλ. που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα. Ο λαός ψηφίζει τα ψέμματα που του σερβίρουν.

Ο λαός φταίει που δεν αντιδρά, που δεν προσπαθεί να αποκτήσει πολιτική σκέψη και παιδεία, που έχει παραδοθεί στο φόβο, που είναι απαθής και κοιτάει ο καθένας την πάρτη του. Ο λαός φταίει για το «Έλα ρε αδερφέ, δεν βαριέσαι τώρα…»

Γίναμε για άλλη μια φορά γιουσουφάκια…

Το Κλειδί της Σκέψης – www.tokleidi.com

Πηγή για τις δηλώσεις των πολιτικών εφημερίδα “Καθημερινή”.
Φωτογραφία του άρθρου η γελοιογραφία του σκιτσογράφου Γιάννη Ιωάννου.

You may also like...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com