Ατομα Με Εξαίσιες Αρετές

amea

Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει άτομα με αναπηρία. Μπορεί να είναι μια μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία. Μπορεί να είναι εκ γενετής ή επίκτητη αναπηρία. Αυτό δε μας κάνει λιγότερο ανθρώπους και λιγότερο πολίτες. Τα άτομα με αναπηρίες είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και έχουν κάθε δικαίωμα να είναι πλήρως ενταγμένα σε αυτή.

Δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα όχι μόνο με τα προβλήματα που τους δημιουργεί η όποια αναπηρία τους αλλά και με μια κοινωνία καθόλου φιλική προς αυτούς. Μέσα από σωματεία και ομάδες προσπαθούν να είναι ενεργοί και ζωντανοί πολίτες μέσα στην άρρωστη κοινωνία μας. Άνθρωποι που λίγες δεκαετίες πίσω θανατωνόντουσαν γιατί τάχα αποτελούσαν βάρος για την κοινωνία, άνθρωποι που τους έκλειναν οι συγγενείς σε άσυλα από ντροπή, άνθρωποι που παρ’ όλες τις δυσκολίες, την περιθωριοποίηση και το στίγμα, παραδίδουν μαθήματα δύναμης και αξιοπρέπειας σε όλους μας.

Μπορεί το κράτος να μην είναι αλληλέγγυο απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς όμως είμαστε; Σκέψου όταν σταθμεύεις μπροστά σε μια ράμπα αναπήρων, σκέψου όταν παρκάρεις σε μια θέση αναπήρων, σκέψου όταν βάζεις εμπόδια πάνω στην ειδική διαγράμμιση στα πεζοδρόμια για τα άτομα με προβλήματα όρασης, σκέψου όταν κοιτάς απαξιωτικά ένα άτομο με σύνδρομο down, σκέψου… σκέψου… σκέψου. Σκέψου πως αύριο ίσως εσύ, ίσως ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, ίσως ένας φίλος σου βρίσκεται σε αυτήν την θέση. Σκέψου και πράξε…

Σε μια υγιή κοινωνία δεν χωράνε διακρίσεις, δεν χωράνε περιορισμοί στην πρόσβαση, δεν χωράει οίκτος… χωράει μόνο η αποδοχή στο διαφορετικό, η αλληλεγγύη και η ισότητα.

Το Κλειδί της Σκέψης – www.tokleidi.com

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com