2013… μια χρονιά απάθειας.

StopApathy

Το 2013 ήταν μια χρονιά αναμονής και ανοχής. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από γεγονότα που μονάχα ανάπτυξη, πολιτισμό και ευημερία δεν δείχνουν. Μια χρονιά που δεν έφερε την αφύπνιση του πολίτη που συνεχίζει να ζει οικειοθελώς παγιδευμένος μέσα σε πολιτικά παιχνίδια. Το 2013 ήταν μια χρονιά που η ανέχεια, η φτώχεια και η κρίση (οικονομική και όχι μόνο) οδήγησαν ανθρώπους στο αδιέξοδο. Το «διαίρει και βασίλευε» κόστισε ανθρώπινες ζωές και η ανθρώπινη ζωή μοιάζει να κατρακυλά σε αξία στον πίνακα αξιών μας.

Το 2013 ήταν μια ακόμη χρονιά, ένας απλά αριθμός στο μέτρημα του χρόνου που δε θα σήμαινε τίποτα αν εμείς με την παρουσία μας ή την απουσία μας και τις πράξεις μας δεν το διαμορφώναμε. Ο άνθρωπος είναι ο ρυθμιστής των γεγονότων και ο δημιουργός τους. Αυτός και μόνο αυτός μπορεί να κάνει μια χρονιά καλή ή κακή. Για μένα το 2013 ήταν μια κακή χρονιά γιατί σαν άνθρωποι υπήρξαμε λίγοι στην ουσία και πολλοί στα λόγια. Χάσαμε συνανθρώπους μας και όμως το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας μας παραμένει φοβισμένο, απαθές και άβουλο στην υποτιθεμένη ασφάλεια του καναπέ του. Αν δεν γεμίσουμε το υπαρξιακό μας κενό, αν δεν αποκτήσουμε ή διαμορφώσουμε την προσωπικότητα μας, αν δεν πάρουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για να αλλάξουμε την ιστορία που γράφεται με το αίμα συνανθρώπων μας, θα παραμείνουμε σκλάβοι και απλά νούμερα μια ζοφερής στατιστικής στην τάχα μου ανάπτυξη της χώρας.

Το 2013 αποχαιρέτησα φίλους σε αεροδρόμια, το 2013 μπήκα στην ανεργία, το 2013 ντράπηκα που ανήκω στο Ελληνικό γένος, το 2013 αισθάνθηκα σκλάβος και εγκλωβισμένος χωρίς περιθώρια επιλογής, το 2013 φοβήθηκα για το αύριο, το 2013 ένιωσα πως πιο κάτω δεν έχει και διαψεύστηκα.

Αν δεν ξαναβρούμε ο ένας τον άλλον, αν δεν αφήσουμε τη σιγουριά του καναπέ, αν δεν θεραπευτούμε από τον ωχαδερφισμό, θα κάνουμε και το 2014 μια άσχημη χρόνια. Φταίμε για αυτά που δεν κάναμε πρώτα ως άνθρωποι και μετά σαν πολίτες…

Η μόνη ευχή που έχω για το 2014 είναι να απαλλαγούμε από την απάθεια που έχει μολύνει την ζωή μας.

Το Κλειδί της Σκέψης – www.tokleidi.com

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com