10 «πράγματα» που μπορούμε να μάθουμε από τα παιδιά

wimkids

Τα παιδιά εμπλουτίζουν τη ζωή μας και μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτά. Θεωρώ ότι είναι πάντα ένα συναρπαστικό γεγονός η σοφία των παιδιών μας. Εμείς ως ενήλικες έχουμε χάσει αυτή την παιδική περιέργεια γιατί θεωρούμε πως γνωρίζουμε ήδη τα περισσότερα και έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα να ανακαλύψουμε.

Τα 10 πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από κάθε παιδί είναι:

 1. Η Περιέργεια. Τα παιδιά είναι περίεργα, ακόμα και για πράγματα που είναι προφανή σε μας.
 2. Η Παρατηρητικότητα. Το βλέμμα των παιδιών πέφτει στα μικρά πράγματα που εμείς ούτε που τα βλέπουμε. Όταν ένα παιδί βλέπει μια πεταλούδα, για παράδειγμα, θα είναι κάτι το συναρπαστικό. Εμείς μόλις και μετά βίας θα τη δούμε.
 3. Η Ειλικρίνεια. Είναι τόσο όμορφο που τα παιδιά είναι απόλυτα ειλικρινή. Εμείς υπολογίζουμε πολύ το κόστος της αλήθειας και σπάνια τη λέμε.
 4. Διασκέδαση στη ζωή. Τα παιδιά είναι αμέριμνα καθώς παίζουν, γελούν και απλά το διασκεδάζουν. Εμείς σκεφτόμαστε τα πάντα και διασκεδάζουμε ελάχιστα.
 5. Καλή και χαλαρή καρδιά. Μεγάλο μέρος της παιδιάστικης καλοκαρδίας χάνεται σε εμάς τους ενήλικες.
 6. Το πάθος και ο ενθουσιασμός. Τα παιδιά ενθουσιάζονται και παθιάζονται και έτσι εξελίσσονται και πιο γρήγορα. Εμείς έχουμε χάσει σε μεγάλο βαθμό το πάθος και τον ενθουσιασμό μας.
 7. Ζούνε το τώρα. Τα παιδιά απολαμβάνουν την κάθε στιγμή, ζουν στο σήμερα, χωρίς καν να σκέφτονται τι θα γίνει αύριο. Εμείς αγχωνόμαστε απίστευτα για το μέλλον χάνοντας κάθε στιγμή στο παρόν.
 8. Τα παιδιά δεν έχουν προκαταλήψεις για τους άλλους και είναι αμερόληπτα. Εμείς πιστεύουμε πράγματα για τους άλλους χωρίς καν να μπούμε στον κόπο να δούμε αν είναι αλήθεια.
 9. Τα παιδιά ακούν. Ακούν τι τους λέμε, ακούν τους γύρω τους. Εμείς καμιά φορά δεν ακούμε ούτε τον ίδιο μας τον εαυτό.
 10. Γελάνε με την καρδιά τους. Τα παιδιά πραγματικά γελούν με όλη τους την ψυχή. Τα παιδιά γελούν μέχρι και 200 φορές την ημέρα ενώ οι ενήλικες, κατά μέσο όρο έως και 15 φορές.

Το Κλειδί της Σκέψης -www.tokleidi.com

 Αν θέλεις να αποκτήσεις πλούσια εμπειρία στην αντιμετώπιση δύσκολων ανθρώπων, κάνε παιδιά.

Bo Bennett, σύμβουλος αυτοβοήθειας

You may also like...

1 Response

 1. Ο/Η Βάλια Μιχαήλ λέει:

  Τα παιδιά είναι εφευρετικά. Μπορούν να δώσουν λύσεις που εμείς δεν μπορούμε να σκεφτούμε! Πραγματικά θα το εξακριβώσετε εάν τα ρωτήσετε να σας δώσουν την γνώμη τους και θα εκπλαγήτε για το τι έχουν να σας προτείνουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com