Οι γυναίκες μπορούν να διαβάσουν την απιστία στο πρόσωπο του συντρόφου τους

face

Μια έρευνα από την Αυστραλία έρχεται να κάνει μια σκληρή αποκάλυψη για τους άντρες. Οι γυναίκες φαίνεται σύμφωνα με την έρευνα να έχουν πιο ισχυρό ένστικτό και να είναι πιο παρατηρητικές από τους άντρες. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Τα νέα της Βιολογίας» που κυκλοφορεί στην Αυστραλία και υποστηρίζει πως οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν από τα χαρακτηριστικά και μόνο του προσώπου ενός άντρα αν λέει την αλήθεια ή είναι άπιστος.

Οι Αυστραλοί επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μέσω ενός πειράματος με φωτογραφίες. Έδειξαν σε 101 γυναίκες και σε 88 άντρες φωτογραφίες από πρόσωπα αντρών και γυναικών αντίστοιχα, που είτε δεν είχαν τελέσει ποτέ απιστία, είτε υπήρξαν άπιστοι έστω και μία φορά στη ζωή τους. Κατά την αξιολόγηση των συμμετεχόντων, υπήρξε μια εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ των δύο φύλων. Οι άνδρες θεώρησαν τις ιδιαίτερα θηλυκές και ελκυστικές γυναίκες ως άπιστες. Κάτι που δεν ισχύει πάντα. Βέβαια και οι γυναίκες στην ίδια έρευνα θεωρούσαν τους πιο αρρενωπούς άντρες ως άπιστους αλλά αυτή τους η εκτίμηση ίσχυε σε μεγαλύτερο ποσοστό. Οι γυναίκες όμως πέρα από την αρρενωπότητα παρατήρησαν και άλλα χαρακτηριστικά όπως το αν κοιτούσε με θάρρος την κάμερα ή αν έκανε κάποια γκριμάτσα κτλ. Εν ολίγοις, οι γυναίκες ήταν σωστές σε ποσοστό 62% των περιπτώσεων και οι άνδρες ήταν σωστοί μόνο στο 23%.

Το πρόσωπο λοιπόν φαίνεται να λέει πολλά… αλλά μόνο για τις γυναίκες. Οι ειδικοί προσπαθούν εδώ και καιρό να διαπιστώσουν αν μπορούν οι άνθρωποι να διαβάσουν στα χαρακτηριστικά του προσώπου την υγεία, την ευφυΐα ή και κάποια στοιχεία για τον χαρακτήρα του ατόμου. Με απλά λόγια να δουν αν αυτό που λέμε πρώτη εντύπωση για κάποιο άτομο ισχύει ή όχι. Έτσι το Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας έκανε αυτή την έρευνα με πρώτη προσέγγιση την πίστη και την απιστία. Αν πραγματικά αποδειχθεί πως μπορούμε απλά και μόνο από το πρόσωπο να καταλάβουμε πράγματα για τον άλλον θα ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη.

Το Κλειδί της Σκέψης -www.tokleidi.com

Για να εκφράσει την ψυχή του, ο άνθρωπος δεν έχει παρά μόνο το πρόσωπό του.
Jean Cocteau

 Πηγή: The New Biology magazine

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com