Εδώ Πολυτεχνείο;

cansado

Ζούμε σε μια κοινωνία που αποδοκιμάζει την εξωτερίκευση των συναισθημάτων ως απόδειξη αδυναμίας και ενθαρρύνει τον ορθολογισμό που είναι ότι καλύτερο για να χωρίσεις ένα άτομο στα δύο. Σήμερα το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι το ίδιο επίκαιρο και ίσως ακόμη περισσότερο επιτακτικό.

Χαθήκαμε ο ένας με τον άλλον, είδαμε τον διπλανό μας σαν εχθρό ή σαν αντίπαλο σε ένα ξέφρενο διαγωνισμό του φαίνεσθε. Χτίσαμε, αγοράσαμε, δημιουργήσαμε, μα χάσαμε ο ένας τον άλλον και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη χειρότερα χάσαμε τον εαυτό μας. Ξεχάσαμε να διαβάζουμε, να σκεφτόμαστε, να συζητάμε… μάθαμε να καταναλώνουμε και να υπάρχουμε μέσα από την ύλη… και αμελήσαμε την ανθρώπινη επαφή με τον συνάνθρωπο.

Ο εφησυχασμός είναι μια «άνετη» απόφαση που οδηγεί στην απομόνωση, την αυτοματοποίηση και την απώλεια της προσωπικότητας  και οδηγεί σε μια εσωτερική μάχη μεταξύ της ύπαρξης και της μη-ύπαρξη της συνείδησης του ατόμου.

Στο τότε, Πολυτεχνείο…. Στο σήμερα, δημοκρατία για ομοιώματα ανθρώπων. Μοιάζει να είσαι ελεύθερος μονάχα για να επιλέξεις την σκλαβιά σου..

Ξύπνα…………!

Το Κλειδί της Σκέψης -www.tokleidi.com

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com