Διακοπές

diakopes

Η ρουτίνα και η κούραση ενός ολόκληρου έτους μπορεί να επηρεάσει την ζωή μας και τις σχέσεις μας. Οι υπερβολικές, ορισμένες φορές, απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι αυτές που προκαλούν άγχος και εκνευρισμό. Για αυτό και ένα διάστημα διακοπών κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Επίσης ένα ευεργετικό στοιχείο των διακοπών είναι πως ερχόμαστε σε περισσότερη επαφή με τους ανθρώπους που αγαπάμε, με την οικογένεια μας αλλά και την φύση.

Στις διακοπές σας θα ήταν καλό το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου σας να το διοχετεύετε στο να κάνετε διαφορετικά πράγματα από αυτά τα οποία κάνετε κατά τη διάρκεια του έτους. Για παράδειγμα μπορείτε να βγάλετε το ρολόι σας, μπορείτε να πάτε για ύπνο πιο αργά και να ξυπνήσετε πιο αργά, μπορείτε να πάτε για φαγητό σε εστιατόρια που δεν έχετε ξαναπάει, να κάνετε νέους φίλους, να επισκεφθείτε νέους προορισμούς, να φοράτε τα ρούχα που σας αρέσουν, κτλ. Η λίστα μπορεί να γίνει ατελείωτη, για αυτό με λίγα λόγια στις διακοπές υιοθετήστε μια πιο πρόθυμη στάση σε νέες και απροσδόκητες ευκαιρίες. Αυτό βοηθά στη μείωση του στρες κατά τη διάρκεια των διακοπών και είναι μια πρακτική ευελιξίας για να αντεπεξέλθουμε στην καθημερινότητα. Μπορεί όλο το έτος να έχουμε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, με αναπόφευκτες υποχρεώσεις αλλά στις διακοπές είμαστε απλά χαλαροί και εκτός προγράμματος. Επίσης στην διάρκεια των διακοπών κρατήστε μακριά σας το κινητό όσο δύσκολο και αν σας φαίνεται. Οι διακοπές απαιτούν χαλαρωτικές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να βιώσετε την απελευθέρωση.

Δώστε προσοχή στην οικογένεια σας και σε αυτούς που αγαπάτε, που κατά τη διάρκεια του έτους έχουν στερηθεί την παρουσία σας για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και ασχοληθείτε ενεργά μαζί τους, χτίζοντας μια καλή επικοινωνία. Αυτή η επανένωση και η καθημερινή παρουσία σας στη διάρκεια των διακοπών μπορεί να μην είναι όσο ρόδινη περιμένατε. Συχνά η σχέση με αυτούς τους ανθρώπους έχει γίνει τόσο μακρινή που φαίνεται δύσκολο να γεφυρωθεί το χάσμα. Επίσης τα παιδιά μπορεί να είναι πολύ απαιτητικά από εσάς αφού έχουν μεγάλη ανάγκη από την παρουσία σας.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών πολλοί αναζητούν την ψυχαγωγία σε κλαμπ, μπαρ κτλ και αυτό είναι ένας τρόπος για να ξεφύγουν και να χαλαρώσουν το μυαλό τους με διαφορετικά πράγματα, αλλά δεν συνειδητοποιούν το πόσο μεγάλη σημασία έχει να ανακτήσουν την επαφή τους με τη φύση, αφού κατά κύριο λόγο κατά την διάρκεια του έτους περιβαλλόμαστε από σκυρόδεμα.

Διαβάστε ένα καλό βιβλίο, που έχετε αφήσει στη μέση ή δεν έχετε καν ξεκινήσει, ασχοληθείτε με ένα νέο χόμπι, δοκιμάστε μια νέα χαλαρωτική και αναζωογονητική εμπειρία. Κάντε οτιδήποτε σας γεμίζει ευτυχία, γαλήνη και ηρεμία. Ακόμη και αν δεν πάτε πουθενά και μείνετε σπίτι κάντε διακοπές από την καθημερινότητα κάνοντας διαφορετικά πράγματα.

Απολαύστε κάθε στιγμή και γεμίστε τις μπαταρίες σας… Καλές Διακοπές!!!

Το Κλειδί της Σκέψης -www.tokleidi.com

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com