Ομοφυλοφιλία

gkei

Ψάχνοντας λοιπόν για το τι θα γράψω για σήμερα έπεσε το μάτι μου σε μια σελίδα κάποιου ψυχολόγου που έλεγε πως κάνει διόρθωση ομοφυλοφιλίας. Διάβασα αυτά που έγραφε και άρχισα να σκέφτομαι πως είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Το έψαξα λίγο παραπάνω και βρήκα πως υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες της ψυχικής υγείας που υπόσχονται πως μπορούν να θεραπεύσουν την ομοφυλοφιλία αγνοώντας εντελώς πως δεν γίνεται να θεραπεύσεις κάτι που δεν είναι ασθένεια. Να σας προειδοποιήσω πως το άρθρο που θα ακολουθήσει ίσως θεωρηθεί από κάποιους υβριστικό ή και χυδαίο αλλά σας ενημερώνω πως δεν είναι αυτή η πρόθεση μου.

Η ομοφυλοφιλία ορίζεται ως η ερωτική έλξη ή και σεξουαλική επαφή ατόμου προς άτομο του ιδίου φύλου. Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται στην Ελλάδα να αποκαλείται η ομοφυλοφιλία ως ομοερωτική συμπεριφορά ή ομοερωτικός προσανατολισμός. Η Ελλάδα του σήμερα είναι σε ένα μεγάλο βαθμό πιο ανεκτική με την ομοφυλοφιλία αλλά κανείς γονιός δεν χαίρεται αν το παιδί του είναι γκέϊ. Με απλά λόγια η κοινωνία ανέχεται (σε ένα βαθμό) τους ομοφυλόφιλους αλλά δεν τους αποδέχεται. Η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Συναντάται σε 1500 είδη ζωών και σε όλα μα όλα τα θηλαστικά. Οι λόγοι που κάποιος γίνεται ομοφυλόφιλος είναι πάρα πολλοί και ακόμη και σήμερα είναι διφορούμενοι και ασαφής. Εγώ θα σταθώ στην επιλογή ενός ανθρώπου να αγαπήσει έναν άνθρωπο του ίδιου φίλου και στις δυσκολίες που του φέρνει μια απλή επιλογή. Το να αγαπάς έναν άνθρωπο και να μοιράζεσαι τη ζωή σου μαζί του είναι κάτι το εξαιρετικά όμορφο και τρυφερό. Το να νοιάζει κάποιον το τι κάνεις στο κρεβάτι σου (από την στιγμή που δεν είσαι παράνομος πχ παιδοφιλία) και να σε κρίνει από αυτό, είναι απόλυτα άρρωστο.

Ας δούμε τι λένε όμως όλοι αυτοί που θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως κάτι βλαβερό και ανώμαλο:

  1. Ο Θεός έκανε τον Αδάμ και την Εύα και όχι τον Μήτσο και τον Μπάμπη. Δεν θα μιλήσω για την θεωρία της εξέλιξης και τους πιθήκους αλλά θα πω πως πραγματικά ο Θεός όλα με σοφία τα εποίησε. Ο Θεός δίδαξε το αγαπάτε αλλήλους και όχι το αγαπάτε όσους πιστεύουν σε έμενα, όσους είναι ετερόφυλοι, κτλ, κτλ, κτλ. Επειδή σέβομαι πολύ την πίστη του καθενός θα σας πω το πιο απλό, ακόμη και αν είναι αμαρτία αφήστε το Θεό να τους κρίνει. Μην γίνεστε θεοί, κριτές και τιμωροί στην θέση του.
  2. Δεν είναι φυσιολογικό ένας άντρας να πάει με έναν άντρα και μια γυναίκα να πάει με μια γυναίκα. Και ερωτώ γιατί δεν είναι φυσιολογικό; Από την ώρα που υπάρχει σε 1500 ζώα και σε όλα τα θηλαστικά μήπως είναι φυσιολογικό να συμβαίνει για κάποιο λόγο; Μήπως η φύση ξέρει κάτι που εμείς ακόμη δε το ξέρουμε; Επίσης μιλάμε για μια επιλογή της έκφρασής της σεξουαλικότητας του κάθε ατόμου. Ο καθένας μας εκφράζει την σεξουαλικότητα του με πολλούς τρόπους που δεν έχουν πάντα ως σκοπό την φυσιολογική διαδικασία της αναπαραγωγής αλλά την σεξουαλική ευχαρίστηση.
  3. Μα αυτοί θέλουν να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά. Και τι παιδιά θα είναι αυτά που θα μεγαλώνουν με δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες, θα τα κοροϊδεύουν, θα γίνουν και τα ίδια γκέϊ, θα έχουν ψυχολογικά προβλήματα, κτλ. Το να ενωθεί ένα ζευγάρι με ένα πολιτικό γάμο ή έστω με ένα συμβολαιογραφικό τρόπο είναι αναφαίρετο δικαιώματα του. Το να κάνουν μαζί περιουσία, το να έχει δικαίωμα ο ένας στη ζωή του άλλου, το να υπάρχει κοινωνική μέριμνα να εξασφαλιστεί ο άνθρωπός που χάνει τον άνθρωπο του είναι βασικές προνοιακές και ανθρώπινες αξίες. Αν ένα ζευγάρι αντρών είναι 35 χρόνια μαζί και ο ένας βρίσκεται για τον »χ» λόγο στην εντατική ο σύντροφός του δεν έχει δικαίωμα να τον δει. Πόσο ανθρώπινο είναι αυτό; Και πολλά πολλά άλλα που πραγματικά κάποιοι τα αντιμετωπίζουν σαν δεδομένα και για τους ομοφυλόφιλους δεν είναι. Τα ομοφυλόφιλα άτομα ζητάνε απλά νομική προστασία. Το θέμα παιδιά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο από μόνο του. Κατ’ αρχάς να πω πως και όσοι είναι ομοφυλόφιλοι προέρχονται στο 99% των περιπτώσεων από ετερόφυλους γονείς αλλά οι ίδιοι δεν έγιναν ετερόφυλοι. Επίσης να πω πως αρκετοί ομοφυλόφιλοι έχουν και μεγαλώνουν παιδιά. Μια γυναίκα (ομοφυλόφιλη ή όχι) πάει σε μια τράπεζα σπέρματος και κάνει μια εξωσωματική ή μια απλή σπερματέγχυση ή απλά κάνει παραδοσιακό σεξ και αποκτά παιδί. Οι άντρες ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν παιδί με κάποια στενή τους φίλη με τους τρόπους που είπα και πριν. Τώρα το ότι τα παιδιά αυτά θα κοροϊδεύονται έχει να κάνει με την παιδεία που παίρνουν τα παιδιά μας από το σπίτι τους, από την ευρύτερη κοινωνία αλλά και από το σχολείο. Τα παιδιά σήμερα κοροϊδεύουν το ένα το άλλο και για τα πιο απλά όπως αν κάποιο παιδάκι φοράει γυαλιά, αν είναι εύσωμο, αν είναι από άλλη χώρα, αν έχει άλλο χρώμα, αν δε φοράει καλά ρούχα, αν έχει κάποιο κινητικό πρόβλημα και τόσα μα τόσα άλλα που μας φανερώνουν τα πρότυπα που διδάσκουμε στα παιδιά μας. Όσο για την υιοθεσία ότι ισχύει για τα ετερόφυλα ζευγάρια (που περιμένουν χρόνια στις λίστες και τους περνάνε από κόσκινο ) να ισχύει και για τα ομόφυλα.

Είναι τόσο μα τόσο απλό να καταλάβουμε πως αυτοί οι άνθρωποι διεκδικούν το αυτονόητο, την ισότητα και την αναγνώριση. Όλοι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Αν όλοι οι άνθρωποι ήταν απλά ίσοι, πολλά από τα προβλήματα του κόσμου αυτού θα ήταν λυμένα. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που να αποδέχεται την διαφορετικότητα από όπου και αν προέρχεται.

Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος πέρα από το χρώμα, πέρα από την πατρίδα, πέρα από την θρησκεία, πέρα από το φύλο, πέρα από τις όποιες γενετικές ή μη διαταραχές ή ασθένειες, πέρα από τις πολιτικές πεποιθήσεις, πέρα από τη σεξουαλική του ταυτότητα… Πρώτα είσαι άνθρωπός και μετά Έλληνας ή ότι άλλο, πρώτα είσαι άνθρωπος και μετά χριστιανός ή ότι άλλο, πρώτα είσαι άνθρωπός και μετά άντρας ή γυναίκα. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που άνθρωποι με αναπηρίες, ψυχικά ασθενείς, ομοφυλόφιλοι, τσιγγάνοι, αντιφρονούντες, Πολωνοί, Εβραίοι κτλ οδηγήθηκαν στον θάνατο από κάποιους που πρώτα ήταν Άριοι και μετά άνθρωποι. Ο δρόμος για την ομόνοια είναι η αποδοχή και όχι η εκκαθάριση……

Το Κλειδί της Σκέψης –www.tokleidi.com

Δεν υπάρχει ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος.
Υπάρχουν μόνο ομο- και ετεροφυλόφιλες πράξεις.
Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ένα μείγμα ορμών, αν όχι πρακτικών εφαρμογών.
Gore Vidal

Βιβλιογραφία: Ομοφυλοφιλία – Ομοφυλοφοβία, Συλλογικό, Εκδ. Επίκεντρο
Wikipedia

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com