Πως να κάνετε την αγάπη σας παντοτινή

image31

Σίγουρα καμία αγάπη δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα αφού τα άτομα που δημιουργούν την σχέση αγάπης είναι »φθαρτά» στον χρόνο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η αγάπη μπορεί να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Μια αγάπη για να διαρκέσει στο χρόνο χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Χρειάζεται καθημερινή ενασχόληση, επικοινωνία και σε συνδυασμό με την κατανόηση και τον σεβασμό, θα βελτιώσει, θα ενισχύσει και θα κάνει πιο ανθεκτική κάθε σχέση αγάπης.

Για να ενισχύσουμε την αγάπη μας στο πέρασμα του χρόνου πρέπει να δώσουμε και να πάρουμε άφοβα αγάπη. Η αγάπη είναι ένα μοναδικό συναίσθημα που μας παρηγορεί, μας δίνει δύναμη και ευτυχία αλλά δεν αρκεί από μόνη της για να διατηρηθεί η σταθερότητα στο ζευγάρι. Μια ολοκληρωμένη ερωτική σχέση αγάπης συνδυάζει τρία στοιχεία: μια καλή σεξουαλικότητα, μια καλή επικοινωνία και μια συναισθηματική κατανόηση. Βέβαια αυτά όλα επιτυγχάνονται με την πάροδο του χρόνου και ειδικά η καλή επικοινωνία και η συναισθηματική κατανόηση.

Ένας σημαντικός αριθμός προβλημάτων στις σχέσεις γίνεται λόγω παρανοήσεων. Πρέπει να νοιαζόμαστε αν αυτό που λέμε κατανοείται από τον σύντροφο μας το ίδιο και να έχουμε την ψυχραιμία να λύσουμε τυχόν παρανοήσεις. Είναι αναγκαίο να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να το αποδεικνύουμε με πράξεις και με λόγια. Αποφύγετε την γκρίνια και τα συνεχή παράπονα. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα απλά κάντε μια όμορφη συζήτηση.

Η σεξουαλικότητα στο ζευγάρι πρέπει να συνδυάζει και τις ορμές αλλά και το συναίσθημα. Πρέπει να εκφράζουμε ανοιχτά τα θέλω μας και τις ανάγκες μας
Μεγάλη σημασία έχει για να κρατήσει η αγάπη ζωντανή να δίνουμε σημασία στις μικρές λεπτομέρειες. Η αγάπη είναι μια φωτιά και πρέπει διαρκώς να την κρατάμε αναμμένη. Είναι αναγκαίο να μεριμνούμε την σχέση μας ώστε να έχουμε μια αρμονική συνύπαρξη. Ένα ρομαντικό δείπνο, ένα λουλούδι, πρωινό στο κρεβάτι, μια χειρονομία αγάπης, ένα κρυφό σημείωμα, ένα σέξι ντύσιμο θα κρατήσει την φαντασία ζωντανή αλλά και θα ομορφύνει την καθημερινότητα. Η σχέση σας μένει πιο ζωντανή αν έχετε την ικανότητα να κάνετε μικρές εκπλήξεις στο σύντροφό σας που θα του δείχνουν πόσο σημαντικός είναι για εσάς.

Η αγάπη όμως εκτός από τον χρόνο έχει να αντιμετωπίσει το άγχος και διάφορες διαφωνίες και καβγαδάκια. Καλό θα ήταν να βγάλετε το στρες και το άγχος από την σχέση σας. Βάλτε στην άκρη το άγχος και επικεντρωθείτε στις θετικές πτυχές της ζωής σας, της σχέσης κτλ. Αν έχετε κάποια προβλήματα μέσα στην σχέση επικεντρωθείτε ήρεμα σε αυτά, συζητήστε τα με ψυχραιμία για να βρεθεί λύση. Μη δραματοποιείτε καταστάσεις. Κάνετε το πρόβλημα χειρότερο. Αποφύγετε στείρες συζητήσεις που οδηγούν σε συγκρούσεις. Αποδεχθείτε πως είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορές απόψεων μέσα σε μια σχέση. Ακόμη και αν γίνει ένας καβγάς μην χρησιμοποιείτε βία κάθε μορφής, άσχημες χειρονομίες, άσχημα λόγια και χαρακτηρισμούς. Προσεγγίστε τον άλλο με αγάπη. Τα υγιή ζευγάρια ενισχύονται από τις δυσκολίες, επειδή έχουν την συναισθηματική δύναμη να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους χωρίζουν και να σταθούν σε αυτά που τους ενώνουν.

Τέλος πολύ σημαντικό είναι να καλλιεργήστε την αυτοεκτίμησή σας. Να μπορείτε να αγαπάτε τον εαυτό σας (όχι εγωισμός… αλλά ΑΓΑΠΗ) για να μπορείτε να αγαπάτε με υγεία και τον σύντροφό σας. Αν το κάνετε αυτό θα επιτρέψετε στην αγάπη να εισχωρήσει σε κάθε πτυχή της ζωής σας και να σας χαρίσει ολοκλήρωση, ισορροπία και ευτυχία.

Το Κλειδί της Σκέψης – tokleidi.wordpress.com

Δεν αγαπά πραγματικά όποιος δεν αγαπά για πάντα.
Ευριπίδης

Βιβλιογραφία: Γέφυρα παντοτινής αγάπης, Ρίτσαρντ Μπαχ, Εκδ. Διόπτρα
Η αγάπη, Λέο Μπουσκάλια, Εκδ. Γλάρος
Θα κρατήσει η αγάπη μας, Sam Hamburq, Εκδ. Θυμάρι

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com