Ζωή χωρίς όρια

nick_vujicic

Σήμερα φίλοι μου θα μιλήσω για έναν άνθρωπο που η αγάπη του για ζωή με έχει συγκλονίσει και με έχει βάλει σε σκέψεις για το πως θα ήταν ο κόσμος μας αν όλοι είχαμε αυτήν την θέληση για ζωή. Το κείμενο σήμερα θα έχει σαν θέμα τον Νικ Βούισιτς (Nick Vujicic) έναν μοναδικά υπέροχο άνθρωπο.
Ο Νικ γεννήθηκε το 1982 στο Brisbane της Αυστραλίας, χωρίς χέρια και πόδια. Τρία υπερηχογραφήματα που έγιναν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της μητέρας του απέτυχαν να αποκαλύψουν αυτήν το σύνδρομο. Ο Νικ πάσχει από το σύνδρομο της τετρα-αμελίας μια πολύ σπάνια γενετική διαταραχή. Η οικογένεια Βούισιτς έμελλε να αντιμετωπίσει την πρόκληση αυτή που τους επιφύλαξε η ζωή σαν ευλογία και φρόντισε να μεγαλώσει αυτό το παιδί σαν όλα τα παιδιά του κόσμου.

Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα. Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας του, ο Νικ δεν ασχολήθηκε μόνο με τα τυπικά προβλήματα της σχολικής και εφηβικής ηλικίας, αλλά αγωνίστηκε με την κατάθλιψη και τη μοναξιά. Ο Νικ συνεχώς αναρωτιόταν γιατί ήταν διαφορετικός από όλα τα άλλα παιδιά, γιατί τα άλλα παιδιά δεν τον έκαναν παρέα, γιατί τον κορόιδευαν και έφτασε να πιστεύει πως η ζωή του δεν έχει σκοπό.

Σύμφωνα με τον Νικ, η νίκη σε αυτόν τον αγώνα, καθώς και η δύναμη και το πάθος του για τη ζωή σήμερα, οφείλεται πρωτίστως στην πίστη του στο Θεό αλλά και στην αγάπη που δέχτηκε από την οικογένεια και τους λιγοστούς αλλά αληθινούς φίλους του. Έτσι αποφάσισε να εμπνεύσει και να μυήσει τους ανθρώπους στην αγάπη και στη θέληση για ζωή.

Σε ηλικία 19 ετών ο Νικ είχε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μιλώντας για την ιστορία του μπροστά σε εκατομμύρια ανθρώπους. Σε γήπεδα, σχολεία, πανεπιστήμια, σε εκκλησίες, μερικές φορές ακόμη και στον δρόμο ο Νικ μοιράζει απλόχερα γνώση ζωής σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες. Είναι συγγραφέας, μουσικός, ηθοποιός, και τα χόμπι του περιλαμβάνουν το ψάρεμα, τη ζωγραφική και το κολύμπι. Το 2007, ο Νικ έκανε ένα μακρύ ταξίδι από την Αυστραλία ως τη νότια Καλιφόρνια, όπου έγινε πρόεδρος του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού »Η ζωή χωρίς άκρα» ο οποίος ιδρύθηκε το 2005. Ο Νικ σήμερα είναι παντρεμένος, με έναν υπέροχο γιο έχει γράψει το βιβλίο «Ζωή Χωρίς Όρια» και συνεχίζει να μιλάει στους ανθρώπους σε όλη την γη.

Ο Νικ είναι η απόδειξη πως η θέληση για ζωή και η θετική σκέψη προσπερνά κάθε εμπόδιο.

Χαμογέλα με την κάθε ευκαιρία. Όχι επειδή η ζωή είναι εύκολη, τέλεια ή ακριβώς όπως την είχες προβλέψει, αλλά επειδή επιλέγεις να είσαι χαρούμενος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και για όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.

Το Κλειδί της Σκέψης – tokleidi.wordpress.com

Μαθήματα ζωής από έναν μικροσκοπικό γίγαντα

Βιβλιογραφία: Ζωή χωρίς όρια, Νικ Βούισιτς, Εκδ. Εν Πλω

You may also like...

2 Responses

 1. Ο/Η Χρήστος Κωτορένης λέει:

  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο για έναν άνθρωπο που μας υπενθυμίζει με την στάση του πόσα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε με την δύναμη και μόνο της θέλησης. Καλημέρα!

  • Ο/Η Το Κλειδί λέει:

   Ο Νικ είναι πραγματικά σπουδαίος. Μας δείχνει έμπρακτα πως αν είμαστε ευγνώμονες με την ζωή πάντα θα νιώθουμε ευτυχισμένοι…
   Καλημέρα!!!! Σε ευχαριστώ πολύ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com