Το έτερον ήμισυ

how

Πολλές φορές οι λόγοι για τους οποίους ένα άτομο δεν βρίσκει έναν σύντροφο στην ζωή του δεν μπορούν να περιγραφούν σε λίγες μόνο γραμμές. Αν θέλουμε να αναζητήσουμε τους λόγους θα δούμε πως αυτοί είναι πολλοί και αρκετά περίπλοκοι. Δεν υπάρχουν μαγικές φόρμουλες για να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο, αλλά υπάρχει μια σειρά από λεπτομέρειες που μπορεί να σας οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική αναζήτηση για την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων που μπορεί να επηρεάσουν την αυτοεκτίμηση σας.

Το μοντέλο του ιδανικού άνδρα είναι να είναι όμορφος (αν και η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό), ευγενής, ειλικρινής, με σεβασμό στην ανεξαρτησία της συντρόφου του, πιστός, ευφυής και με αίσθηση του χιούμορ, αλλά και ευαίσθητος. Αλλά αυτό το μοντέλο άντρα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί, αφού αυτές οι προσδοκίες είναι μακριά από την πραγματικότητα. Η έρευνα δείχνει ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μη ρεαλιστικές υψηλές προσδοκίες, έχει αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις. Έτσι, όλοι αναζητούν το ιδανικό ταίρι. Έτσι είτε μιλάμε για μια φοιτήτρια, είτε για μια γυναικά επιχειρηματία βλέπουμε πως και οι δύο αναζητούν έναν ιδανικό σύντροφο και έχουν μια σειρά από απαιτήσεις που δεν είναι πολύ ρεαλιστικές.

Από την άλλη η ιδανική γυναίκα πρέπει να είναι όμορφη (σε πρότυπα μοντέλου, αν και πάλι η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό), καλή νοικοκυρά, να μαγειρεύει καλά, να σέβεται την ανεξαρτησία του συντρόφου της, πιστή, σέξι, να μην γκρινιάζει και να είναι σωστή μητέρα. Έρευνες δείχνουν πως οι άντρες επιλέγουν άλλες γυναίκες για σεξ και άλλες για οικογένεια. Βέβαια συνεχίζουν να αναζητούν το ιδανικό που θα συνδυάσει και τα δύο. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες επιλέγουν γυναίκες για οικογένεια που τις εγκρίνουν οι μαμάδες τους ή που αισθάνονται πως τους φροντίζουν όσο οι μητέρες τους.

Η μέση ηλικία γάμου για τις γυναίκες σήμερα, είναι πάνω από τα 30 χρόνια και για τους άντρες στα 33 χρόνια. Φαίνεται πως στις μέρες είναι πιο σημαντική η επίτευξη επαγγελματικών επιτευγμάτων. Οι απαιτήσεις μας έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς περιμένουμε έναν και μόνο ιδανικό άνθρωπο (πρίγκηπα ή πριγκίπισσα). Τα περισσότερα άτομα σήμερα κάνουν σχέσεις καθαρά σαρκικές χωρίς να εμπλέκονται συναισθηματικά ως που να βρουν τον ιδανικό σύντροφο ή την ιδανική καριέρα.

Η αγάπη είναι ένα από τα στηρίγματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι υπεύθυνη για τη συναισθηματική ευεξία, βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες, μας παρακινεί να ξεπεράσουμε προβλήματα, αυξάνει την αυτοεκτίμηση και μας βοηθά να διατηρηθούμε νέοι. Όλα αυτά είναι ο λόγος που μας κάνει να προσπαθούμε να βρούμε έναν σύντροφο και να «εργαζόμαστε» με προσήλωση σε αυτήν την αναζήτηση.

Πολλά πράγματα που μπορείτε να προσέξετε θα κάνουν πιο εύκολη αυτήν την αναζήτηση αγάπης.

Αρχικά η εμφάνιση. Μια προσεγμένη εμφάνιση κάνει καλή εντύπωση στο άλλο άτομο αλλά φτιάχνει και την δική μας ψυχολογία. Ορισμένες μικρές αλλαγές στην εμφάνιση, όπως ένα κούρεμα, ένα άλλο μακιγιάζ, καινούργιο στυλ στα ρούχα μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την εμφάνισή μας.

Η διάθεση μας είναι μια αντανάκλαση της προσωπικότητας και της ζωής μας. Κάνεις δεν θέλει να κάνει παρέα και ακόμη περισσότερο σχέση με κάποιο άτομο μονότονο, βαρετό και μίζερο. Πρακτικά για να φτιάξει η διάθεση σας ασχοληθείτε με δραστηριότητες που θα φτιάξουν τη διάθεση σας. Το να ασχοληθείτε με διάφορες δραστηριότητες που σας αρέσουν θα σας βοηθήσει επίσης να γνωρίσετε καινούργια άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Να είστε ρεαλιστές. Δεν θα πετύχετε τον στόχο σας αν ορίζετε στόχους δυσανάλογους σε σχέση με την πραγματικότητα. Ναι, φίλοι μου ο μέσος Έλληνας, δυστυχώς, δεν είναι ο Brad Pitt, όπως και η μέση Ελληνίδα δεν είναι, δυστυχώς, η Charlize Theron.

Να είστε θετικοί να βγείτε ραντεβού και να απολαύσετε την εμπειρία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Αν είστε ανήσυχοι και αγχωμένοι το ραντεβού θα είναι μια καταστροφή σίγουρα. Να είστε ο εαυτός σας και να αφήσετε τα πράγματα να ακολουθήσουν τη φυσική ροή. Μην φοβάστε, αυτό είναι το κλειδί για να έχετε ένα όμορφο ραντεβού.

Αν φοβάστε να ξεκινήσετε αυτή την αναζήτηση θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας την πιθανότητα να μην σας βρει η αγάπη πίσω από τους τοίχους του σπιτιού σας. Βλέπετε οι αγάπες που προέρχονται από οθόνες και δίκτυα έχουν μεγάλα ποσοστά ψεύδους και πλαστής πραγματικότητας. Τολμήστε να βγείτε και να είστε θετικοί στην σκέψη πως κάπου εκεί έξω υπάρχει το άλλο σας μισό. Αναζητήστε… δοκιμάστε… και θα το βρείτε.

Το Κλειδί της Σκέψης – tokleidi.wordpress.com

Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω.
Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω.
Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.
Albert Camus

Φαίνεται πως κάποια μαγικά πλάσματα δίνουν ραντεβού όταν έρχονται στον κόσμο αυτό.
Φρέντυ Γερμανός (αναφερόμενος στους Λαμπέτη-Χορν)

Βιβλιογραφία: Ο τέλειος ερωτικός σύντροφός & Η τέλεια ερωτική σύντροφός, Lou Paget, Εκδ. Κεστός

Wikipedia

You may also like...

1 Response

  1. 24 Ιουλίου 2014

    […] Το έτερον ήμισυ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com