Προσδοκώντας την Ανάσταση

resurrection

Η ανεργία και η οικονομική εξαθλίωση έχουν πια παγιωθεί στην ελληνική κοινωνία. Αυτή είναι μια πραγματική κατάσταση και ειλικρινά είναι δύσκολο να βρει κανείς μια πηγή αισιοδοξίας στο σήμερα. Αλλά τι μπορεί να μας προσφέρει η απαισιοδοξία και η αποθάρρυνση;

Βλέπουμε πως η οικονομική κρίση χρησιμοποιείται εντέχνως για να μας γεμίσει ανασφάλεια και φόβους. Γιατί αν ο πολίτης αισθάνεται φοβισμένος του είναι αδύνατο να αντιδράσει σε όλα αυτά τα άδικα μέτρα που πλήττουν την ελληνική κοινωνία. Η κατήφεια που έχει ποτίσει την ζωή μας κρατά τα μάτια μας κλειστά και μας καθιστά ανίκανους στην όποια αντίδραση. Γιατί είναι ευρύτερα γνωστό ότι ο φόβος παραλύει και έτσι τα βάρβαρα μέτρα θα τεθούν πιο εύκολα σε εφαρμογή. Οι περισσότεροι στέκουν τρέμοντας το χειρότερο που θα έρθει, σιωπηλοί και τρομοκρατημένοι.

Αλλά ειλικρινά μην πιστέψετε ποτέ πως δεν υπάρχει μέλλον, μην πιστέψετε ότι αυτό είναι ένα είδος βιβλικής καταστροφής, πως είσαστε ανίκανοι να παλέψετε για ένα καλύτερο αύριο. Η χώρα μπορεί να οδεύει προς μια εποχή φτώχειας και παρακμής αλλά είναι στο χέρι μας να παλέψουμε και να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Να δημιουργήσουμε μια χώρα που εξελίσσεται και που έχει εκτός από υλική ευημερία και ανθρώπινη ευημερία. Να δημιουργήσουμε εκτός από υλικό πλούτο και συναισθηματικό πλούτο. Με βάση μια πολιτική αναδιανομή στο τιμόνι της χώρας και με την κυριαρχία και την λήψη αποφάσεων στον λαό μέσω δημοψηφισμάτων να κάνουμε την δημοκρατία πράξη. Να αναστήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και την αυτόνομη ικανότητα λήψης αποφάσεων της χώρας μας.

Η Ελλάδα έχει πλούτο τον πολιτισμό της, τις υπέροχες θάλασσές της, τα καταπράσινα εδάφη της, το πλούσιο ενεργειακά υπέδαφος της. Έχουμε πλούσιο παρελθόν και έχουμε τις δυνατότητες για ένα εξίσου πλούσιο μέλλον. Δεν είμαστε μαριονέτα κανενός. Θέλουμε να είμαστε κυρίαρχοι του εαυτού μας και της ζωής μας. Το να χτίζεις ένα καλύτερο μέλλον είναι μια διαρκής μάχη που περνά από γενιά σε γενιά. Σε αυτήν την μάχη δεν υπάρχει εγώ και εσύ, δεν υπάρχουν φυλετικές ή άλλες διακρίσεις. Υπάρχει μονάχα μια συλλογική ένωση δυνάμεων μακριά από τις διχόνοιες του παρελθόντος που μόνο κακό μας έκαναν. Τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα αλλά αυτό απαιτεί να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε στη λεηλασία, τη φτώχεια και τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλλει.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα..
και ευχόμαστε η Ελλάδα να ζήσει την δίκη της ανάσταση…

Το Κλειδί της Σκέψης – tokleidi.wordpress.com

You may also like...

1 Response

  1. Ο/Η Χρήστος Κωτορένης λέει:

    Πολύ όμορφο άρθρο. Καλή Ανάσταση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com