Σήμερα ζούμε κάτω από τον ζυγό της κρίσης

eleutheria

Νομίζω πριν 5-6 χρόνια κάνεις δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί αυτό που σήμερα γίνεται στην Ελλάδα. Φτώχεια, πείνα, καταστροφικές ανισότητες μέσα στην κοινωνία, μηδαμινές παροχές υγείας, καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων, ανεργία, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, παιδεία σε οριακό σημείο, κυριαρχία της υποκουλτούρας, έλλειψη ελπίδας, πολιτισμός και αθλητισμός σε ύφεση. Δεν νομίζω πως βρισκόμαστε απλώς σε κρίση αλλά σε ένα διαρκές και βαθύ κώμα. Είμαστε με το μυαλό και την ψυχή μας σε συνεχή καταστολή.

Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε και να εφαρμόσουμε την κάθαρση σε κάθε επίπεδο. Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να αναγκάσουμε τους πολίτικους να δράσουν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, να αλλάξουμε την δικαιοσύνη της ατιμωρησίας, να αναθεωρήσουμε την σκέψη μας για την ζωή και την κοινωνία και να αναλογιστούμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των επιλόγων μας. Είναι η ώρα για όλους μας να δείξουμε πως είμαστε ένας περήφανος και αξιοπρεπείς λαός. Να δείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους απογόνους μας.

Ας γράψουμε την ιστορία με τα ίδια μας τα χέρια…
Ας αποφασίσουμε αν θέλουμε να ζούμε υποδουλωμένοι ή ελεύθεροι…
Γιατί σκλάβος είναι αυτός που περιμένει να έρθει κάποιος να τον ελευθερώσει…

Το Κλειδί της Σκέψης – tokleidi.wordpress.com

You may also like...

2 Responses

  1. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι λίγοι προειδοποιούσαν για την κρίση, αλλά ακόμα λιγότεροι τους πίστευαν. Στην περίπτωση της Ελλάδας ίσχυε το «αν δεν δω, δεν πιστεύω». Και δυστυχώς το είδαμε.

    Συμφωνώ με το άρθρο κ πιστεύω πως από την κρίση μπορούμε να βγούμε ακόμα και αλώβητοι-ει δυνατόν-αρκεί να βασιστούμε στο Θεό, τις δυνάμεις μας και στον πλούτο των αρχών και αξιών μας, που από ότι φάνηκε τα τελευταία χρόνια παραμελήσαμε αρκετά.

  2. Ο/Η Το Κλειδί λέει:

    Η κρίση όπως φαίνεται ήταν γενικότερη από μόνο οικονομική. Ας ελπίσουμε να έχετε δίκιο και να βγούμε αλώβητοι από αυτήν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com