Μιλώντας για σεξ

Image

Το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Τέξας διεξήγαγε μια έρευνα, ζητώντας από 2000 άτομα και των δύο φίλων να τους αναφέρουν τους λόγους που κάνουν σεξ. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά αφού συγκεντρώθηκαν 237 διαφορετικοί λόγοι.

Μερικοί από τους πιο ιδιαίτερους λόγους που κάποιοι έκαναν σεξ ήταν : για να ανακουφιστούν από τον πονοκέφαλο, για να τους πάρει ο ύπνος, για αύξηση, επειδή ήταν μεθυσμένοι, για να νιώσει ο σύντροφός τους δυνατός, για να χάσουν βάρος, για να αλλάξουν θέμα σε μια δύσκολή συζήτηση, για να ζεσταθούν, για να ασκηθούν και για να πάρουν εκδίκηση. Ευτυχώς ο πιο συχνός λόγος για τους άντρες και τις γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα ήταν το να σε ελκύει το άλλο πρόσωπο. Αρκετά συχνή και από τα δύο φύλα ήταν η απάντηση πως κάνουν σεξ για να εκφράσουν την αγάπη και τον ερωτά τους σε ένα πρόσωπο.

Βέβαια αυτού του είδους οι έρευνες έχουν αδυναμίες αφού δύσκολα εκφράζονται από τους συμμετέχοντες ταπεινοί λόγοι, πχ. δύσκολα μια γυναίκα θα έλεγε πως έκανε σεξ για χρήματα ή για να βελτιώσει την κοινωνική της θέση.

Επίσης άξιο λόγου είναι πως πολλοί άντρες θεωρούν πως πρέπει να κάνουν σεξ γιατί πιστεύουν πως αυτό περιμένουν οι άλλοι από αυτούς ή επειδή πρέπει να απαντήσουν θετικά οπωσδήποτε σε ένα αίτημα για να κάνουν σεξ ώστε να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Με βάση την έρευνα οι απαντήσεις ταξινομήθηκαν σε τέσσερις κύριες κατηγορίες:

  1. Φυσιολογικοί ή οργανικοί λόγοι: Σχετίζονται με τις γενετήσιες ορμές ή ανάγκες αλλά και με την σωματική ελκυστικότητα του άλλου ατόμου.
  2. Λόγοι Συμφέροντος ή σκοπιμότητας: Σχετίζονται με την εκδίκηση, την απόκτηση χρημάτων, την εξουσία, και την κοινωνική προβολή.
  3. Συναισθηματικοί λόγοι: Σχετίζονται με την έκφραση αγάπης, με την ευγνωμοσύνη, με την βαθύτερη επικοινωνία και το ΄΄δέσιμο΄΄ του ζευγαριού.
  4. Λόγοι ανασφάλειας: Σχετίζονται με την τόνωση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης, για την αποφυγή απιστίας και για να κάνουν τον καθήκον τους απέναντι στο άλλο άτομο.

Το σεξ αν και στις μέρες μας έχει γίνει ένα ευπώλητο προϊόν δεν παύει να είναι μέσο επικοινωνίας και υψίστης σημασίας θέμα για ένα ζευγάρι αλλά και για τον άνθρωπο γενικότερα.

Και στο σεξ λοιπόν, όπως και σε όλες τις μορφές επικοινωνίας όταν ξέρεις τι θέλεις και το εκφράζεις με ειλικρίνεια τόσο πιο αποδοτική είναι η «επικοινωνία».

Υπάρχουν 237 λόγοι για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!! Τα λέμε την Δευτέρα.

Το Κλειδί της Σκέψης – tokleidi.wordpress.com

Πηγή: www.utexas.edu

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com