Αράζω…. Άρα ζω.

Image

Με αφορμή το Σαββατοκύριακο ένα σύντομο άρθρο για την αναψυχή.

Η αναψυχή είναι μια βασική λειτουργία για την καλή υγεία του ανθρώπου και έχει σαν στόχο την ανάκτηση και την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής ενέργειας του.

Κατά την διάρκεια του ελεύθερου χρόνου υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν είτε να επιδοθούν σε παθητική αναψυχή (π.χ. ύπνος για περισσότερη ώρα, κτλ) που βοηθάει στην αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας, είτε να επιδοθούν στην ενεργητική αναψυχή (π.χ. πεζοπορία, σπορ, κτλ) που βοηθά κυρίως στην αναπλήρωση της ψυχικής ενέργειας.
Η μορφή αναψυχής που επιλέγει ο καθένας από μας έχει να κάνει με την μορφή της κόπωσης που υπάρχει στην καθημερινότητα αλλά και με το τι πραγματικά τον ξεκουράζει κ τον ευχαριστεί. Βλέπετε με το εργασιακό άγχος, την πίεση του χρόνου και τις δύσκολες διαπροσωπικές σχέσεις προκύπτουν εντάσεις που μας φθείρουν σωματικά και ψυχολογικά. Για την μείωση αυτών των εντάσεων απαιτείται μια χαλαρή και ήρεμη διάθεση και ένα είδος αναψυχής που θα μας προσφέρει εκτόνωση και χαλάρωση.

Καλό θα ήταν να βρίσκουμε λίγο χρόνο κάθε μέρα και να τον αφιερώνουμε στον εαυτό μας όπως εμείς επιθυμούμε. Γιατί μόνο μια ισορροπημένη προοπτική του χρόνου θα μας κάνει ευτυχισμένους.

Το Κλειδί της Σκέψης – tokleidi.wordpress.com

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Contact Form Powered By : XYZScripts.com